Wie zijn we?

Zoals u kan lezen op deze website zijn wij een verzamelaarsclub. Wij komen twee keer per maand samen om elkaar te helpen met onze respectievelijke verzamelingen. Er zijn altijd meerdere handelaars aanwezig van wie er geruild (en eventueel gekocht) kan worden. Daarnaast is er ook plaats om gewoon iets te drinken en te praten met anderen. Verzamelen is natuurlijk een zeer breed woord maar onze club focust vooral op oud papierwerk zoals postkaarten, doodsprentjes, affiches, boeken, ... Iedereen is altijd welkom bij ons. Of u nu begint met een verzameling of nog enkele aanvullingen zoekt.

Ontstaan van onze club

In 1977 werd onze club gesticht met als naam "De Draak ". De bedoeling was om verzamelaars samen te brengen. In het begin was het een bont allegaartje, er was plaats voor verzamelaars van schelpen, munten, medailes, postzegels, sigarenbanden, zichtkaarten, devotieprenten, doodszantjes, strips, boeken enz. Het toenmalig clublokaal was gelegen aan de Blaisantvest in Gent alwaar op de tweede en vierde zaterdag van 14 tot 17 uur een ruilbijeenkomst werd voorzien. De club sloeg aan en velen werden lid. Deze leden waren dan ook massaal aanwezig op de ruilbijeenkomsten. Geleidelijk ging de intresse van de clubleden naar oud papier zoals facturen, prentkaarten, porseleinkaarten, devotieprenten, doodsprentjes enz.

Vandaag de dag is onze club nog steeds één van de grotere in Oost-Vlaanderen met elk seizoen gemiddeld 13O leden. Onze bijeenkomsten gaan nog steeds door elke tweede en vierde zaterdag van de maand maar we zitten al lang niet meer op de Blaisantvest. We zijn al meerdere keren moeten verhuizen maar komen nu samen in Heusden, op een boogscheut van Gent.

Sfeerbeelden

Onze bijeenkomsten in Café Britannia

 

Sfeerbeeld bijeenkomsten Sfeerbeeld bijeenkomsten Sfeerbeeld bijeenkomsten Sfeerbeeld bijeenkomsten